Fly away

Det finns dom tillfällen då man bara vill flyga iväg. Bara veckla ut vingarna och åka iväg. När man är tom på energi. Då man tittar ut mot himmelen och mot molnen och fåglarna. Om det vore så enkelt. Dom gånger man bara önskar att ingenting fanns. Ingen verklighet, bara fantasi. Varför har djuren det så enkelt. Skapar vi problemen själva? Är vi dom enda vi kan skylla allt på? Varför gör vi det så svårt för oss själva? Det finns dom gånger man bara vill flyga för ett tag. Iväg för en stund. Dom tillfällen då man faktiskt inte orkar ta hand om allt.
Det här är ett sånt tillfälle.

I spread my wings and i learn how to fly, i do what it takes til' i touch the sky.

                            J

Barbie

Om nu barbie är så perfekt varför kan hon då inte stå på sina egna ben?

Kärlek


Love is like war, easy to start, difficult to end and impossible to forget.


Varför är alla så egoistiska?

Varför är alla så egoistiska och fega? Vi tänker bara på våra utseenden, vi mäter oss med andra. Och alla klättrar upp på en stege som alla vill högst upp på, alla vill vara bäst, på toppen. Hur kan vi inte bry oss om varandra. Vi dödar varandra och ingen gör något åt saken. Folk står och tittar på när människor blir slagna, ingen säger något, alla är så fega. Folk går runt och skryter om att dom ska slå ner någon, respekt. Alla står och tittar på och skrattar och hejar på, ingen vill hoppa in, då kanske den också blir slagen. Vi har gått så långt att folk dör varje dag, att vi mördar varandra. Att det är normalt med mördare. Dom tar andras liv, med familjer, känslor. 

Men även om jag skriver det här inlägget så gör det inte mig till någon bättre människa, någon som inte är feg. För jag är precis lika egoistisk.

                                  J

sluta jämföra

"Sluta aldrig jämföra" säger dom nu på reklamen på tv. Jag säger tvärtom. Jag orkar inte mäta mig med andra längre, man bara trycker ner sig själv mer och mer. Sämre självförtroende. Även om din kompis kanske har lite snyggare kropp än dig, lite större bröst och är lite socialare. Även om din syster alltid varit den som fått beröm, den som är lite blondare och lite smartare. Även om alla modeller och kändisar ser perfekta ut så kommer aldrig du eller jag se ut så. Så sluta jämföra er med andra, det kommer alltid att finnas någonting med en person som är lite bättre än på den andra. Men alla är speciella, även om dom flesta vägrar att tro det. Även om du hatar dina tjocka lår kanske killarna pratar om att du har snygga kurvor. Även om du hatar att du har sneda tänder och alltid blek så kanske folk älskar din personlighet. Sluta jämföra er med andra. Allihopa. Sluta jämföra.

                                        J

ibland

Ibland, när man verkligen inte orkar göra någonting, det är då man måste göra det. Ibland, när man verkligen inte vill städa rent sitt rum, det är då man vill sitta framför datorn. Ibland, när man inte orkar rensa ur sin garderob, eller städa upp den, då måste man göra det. Ibland, ja då orkar man faktiskt inte gå ut med hunden, tvätta hunden, eller ge mat åt hundjucken. Nej, jag orkar inte göra något av det där nu. Nej, nu åker jag hem till sofia. Hon gör mig alltid glad.
                                  J

rädd för döden

Det finns dagar då man bara vill dö. Då man känner sig otroligt deppig och bara vill sjunka genom marken. Men det finns också dagar, vilket är dom flesta, då man bara vill leva, då man bara älskar livet. Jag menar vad är det för mening att inte älska livet, du har det bara en gång. Gör det bästa av det. Men rädslor att förlora självaste livet är så många. Att bli uppäten av en haj, att vara med i en bilcrash, ett flygplan som sturtar, att få cancer. Eller bara helt enkelt bli mördad. Det händer varje dag varför skulle det inte kunna hända mig. Men ändå är man så naiv. Man tror att sånt inte händer vanligt folk. Sånt händer folk som är skyldiga människor i Maffior pengar för knark. Sånt händer folk som mördat någon annan och blir själv mördad. Men se bara; vad händer med världen? Engla, hon var inte skyldig den där killen några pengar. Det bara hände. Han var bara sugen på att döda någon. Eller den där Josef som låst in sin dotter i källaren haft sex med henne och fått 7 barn. Hon hade inte heller gjort något för att bli inlåst och våldtagen av sin egen pappa. Sånt händer, även vanligt folk. Så vad ska man göra nu då? Ska man gå runt och tänka på alla faror som kan hända en och inte leva sitt liv till det yttersta, utan bara vara försiktig. Eller ska man leva livet och vara naiv, att tänka; nej men varför skulle det hända mig? Leva livet på gränsen och att det hela tiden ska finnas en chans att det händer just dig?... Jag tror att man ska uppskatta det man har, för vid varenda dag som går kan det hända något med just din familj eller dina vänner. Men lev ditt liv. Du lever bara en gång. Why waste it?

                           J


Stronger

Det som inte dödar dig, gör dig bara starkare


Pappa

image15

RSS 2.0